Merkverhaal

Als tiener werkte ik jarenlang in een typisch Amsterdams groentewinkeltje. Ze kwamen uit de Jordaan; pa, ma en hun twee zoons. Amsterdamser kon niet. Heerlijke platte humor, bijdehand en recht voor ze raap. En met een hart van goud.

Pa (al in de 70) had altijd hard gewerkt en stond nog steeds af en toe in de winkel. Omdat ie de mensen uit de buurt zo miste. Ma regelde de stamppotten. De oudste zoon had de winkel inmiddels overgenomen.

De winkel was er voor de mensen in de buurt. Doosjes boodschappen werden 'gewoon' bij de oudjes thuisgebracht en als je effe geen geld had kreeg je op de pof je groente mee. Plus een extraatje, een toetje ofzo. Omdat je het al zo moeilijk had. Alles gebeurde op basis van vertrouwen. En je hielp elkaar, want dat is wat je voor je buren doet. Het verhaal van de touwtjes uit de brievenbus. Het verhaal van 'zoals vroeger'.

Inmiddels is Amsterdam flink veranderd. Contact met je buren is er bijna niet meer. Meer dan de helft van de oude Amsterdamse winkeltjes is verdwenen. En het gevoel van vroeger verdwijnt met hun.

En dit gebeurt niet alleen in Amsterdam. Ik zie het gebeuren in heel (online) ondernemersland. Alles voor de snelle winst. En niets meer voor mensen naast je. Manipuleren in plaats van inspireren. En ik zie dat het vertrouwen in elkaar hiermee verdwijnt.

Ik denk dat dit anders moet. En ook anders kan! Ik geloof namelijk in een ondernemersland, waar eerlijk ondernemen weer de norm is. En waar de kleintjes het niet meer van de groten hoeven te verliezen.

 

Daarom is Holla Brand Design er voor de kleine ondernemer. Voor de ondernemers, die het beste voor hebben met hun klanten.

Voor de ondernemers, met een eerlijk verhaal.

 

Een bakkie doen. Zoals vroeger.

Wil jij ook aan de slag met jouw merkverhaal?

 

Dan is Bouw Een Merk iets voor jou!

Zoals vroeger.

Openingstijden: ma t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00

Eerste van Swindenstraat 24 - 3, Amsterdam

Tel: 06 3650 2972 

E-mail: info@hollabranddesign.nl

KVK: 66085535

Algemene voorwaarden

Privacy Verklaring en cookie instellingen

© 2019 Holla Brand Design